Williams skromne predstavil nové auto FW35, ciele má ambiciónejšie

20.02.2013 Celý región

Barcelona 19. februára (TASR) - Ako posledný jedenásty tím v F1 predstavil monopost na novú sezónu 2013 tím Williams. V utorok pred testami v Barcelone to nebola žiadna pompézna ceremónia, ale skromná prezentácia, keď piloti Pastor Maldonado a debutant Valtteri Bottas odhalili nový monopost FW35.

Williams v minulej sezóne vyhral jednu Veľkú cenu, keď Venezuelčan Maldonado prekvapujúco triumfoval v Španielsku práve na okruhu Catalunya. V pohári konštruktérov obsadil Williams konečnú ôsmu pozíciu s 76 bodmi. Teraz sa ale tím vrátil od motorov Cosworth vrátil k Renaultu a má väčšie ambície. Hoci bolid FW35 je "len" zdokonalenou verziou minuloročného modelu.

"V minulej sezóne sme vyhrali raz, teraz musíme byť oveľa viac konkurencieschopní. Verím, že to dokážeme. Musíme podávať vyrovnané výkony, to je cesta ako zmazať priepasť medzi nami a najlepšími tímami," povedal Maldonado. "Veríme, že v porovnaní s minulým autom sme urobili veľký krok dopredu," dodal šéf tímu Frank Williams.

V Barcelone sa bude testovať až do štvrtka, nový seriál majstrovstiev sveta odštartuje 17. marca Veľkou cenou Austrálie.
 
 
 

Vyberte región